• Gautama: Wellness & Spa in Oostende

  * Panorama sauna
  * Bio sauna
  * Finse sauna
  * 3 Stoombaden
  * IR sauna-ligbanken
  * 3 jacuzzi's
  * Verwarmd voetenbad
  * Unieke zoutgrot
  * IJsgrot
  * Zitbank met helende mineralen
  * Verschillende douches en scrubzout
  * binnenzwembad
  * Lounge bij Malawi Aquarium

 • Dinsdag & donderdag is badkledingdag

  Het gebruik van badkleding is enkel op dinsdag en donderdag toegestaan!

  Alle andere dagen is het gebruik van badkleding niet toegestaan, let wel gebruik van badjas en slippers is steeds verplicht.

 • Beauty

  RVB Skinlabs is onze partner voor uw schoonheidsbehandeling!

   

 • Gautama Sweet Relax

  1 dag toegang tot Gautama Wellness & Spa

  Gebruik van badjas, slippers en handdoek

  Self Treat Scented Body Scrub

  Glaasje cava of smoothie naar keuze

  Salade of pizza naar keuze

  voor € 37,50 per persoon

 • Gautama Zen Moments

  1 dag toegang tot Gautama Wellness & Spa

  Gebruik van badjas, slippers en handdoek

  Self Treat Scented Body Scrub

  Glaasje cava of smoothie naar keuze

  Salade of pizza naar keuze

  25 minuten ZEN relax massage

  voor € 59,50 per persoon

 • Gautama Enjoy Deluxe

  1 dag toegang tot Gautama Wellness & Spa

  Gebruik van badjas, slippers en handdoek

  ZEN thee naar keuze

  Self Treat Scented Body Scrub

  Glaasje cava of smoothie naar keuze

  Salade of pizza naar keuze

  55 minuten lichaams massage

  voor € 79,50 per persoon

Welkom!

Ons wellnesscenter bestaat uit verschillende ruimtes die samen het "Gautama wellnesscenter" vormen. Elke ruimte heeft een aparte naam gekregen en verwijst naar een spirituele houding van Gautama Boeddha, de religieuze leider van het boeddhisme. Hieronder vindt u een overzicht van elke ruimte met wat ze u te beiden hebben.

Wellness Ruimtes!

Namaskara sauna

Dit is onze grootste ruimte en omvat: een grote jacuzzi, een verwarmd voetbad, een Turks stoombad, een unieke zoutgrot, een panoramasauna, een ijsgrot, 3 infra-rood ligbanken, een helende minerale zitbank en verschillende belevenisdouches.

 

Vitarka sauna

Deze ruimte omvat:
een jacuzzi, een Bio sauna, een Turks stoombad, relaxbedden en een belevenisdouche.

 

Dhyana sauna

Deze ruimte omvat:
een jacuzzi, een Finse sauna, een Turks stoombad, relaxbedden en een belevenisdouche.

Massage ruimtes!

Het wellnesscenter beschikt over 4 massage/verzorgings ruimtes. De ruimtes zijn gebouwd in de vorm van een klavertje 4, dit staat voor het brengen van geluk tijdens uw behandeling!

In onze zoektocht naar een juiste benaming voor elke ruimte is een keuze gevallen op de vier hoofd chakra's, hieronder beschreven. Het licht in elke ruimte kan aangepast worden aan het kleur van deze chakra!

1. Nirvana

Deze zevende chakra verwijzend naar de hoogste staat die een mens kan bereiken, is gelegen op de kruin van het hoofd. Het is wit van kleur en bezit 100 witte bloemblaadjes. Het markeert het einde van het sushumna centrale kanaal. Het is verantwoordelijk voor verschillende niveaus van concentraties.

2. Ajna

Deze zesde chakra staat synoniem voor "weten", Het Ajna Chakra wordt ook wel het Derde Oog of Shiva's Oog genoemd. Ajna bevindt zich ter hoogte van de wenkbrauwen en staat voor oplettendheid en bewustzijn.

3. Manipura

Manipura is synoniem voor stad van juwelen en is het derde chakra. Manipura bevindt zich ter hoogte van de navel (zonnevlecht) en in yoga is dit chakra de belangrijkste plek voor het opslaan van energie.

4. Anahata

Het vierde chakra wordt gezien als het energetische centrum van liefde, medeleven en menselijkheid en wordt gezien als de verbinding tussen de onderste drie chakra's van de instincten en de bovenste drie chakra's van het hogere, menselijke bewustzijn.

Alhaya Zwembad:

Het zwembad is elke dag geopend van 09u00 tot 22u00 en omvat een binnenzwembad en jacuzzi. De toegang is GRATIS voor alle hotelgasten.

Opgelet: badkleding verplicht!

Orang Malu Lounge:

Hier kan u genieten van een heerlijke salade, een hapje of een drankje bij het aquarium.
De lounge behoort bij het welness center.

Opgelet: Van zondag tot donderdag is de keuken open tot 19u30. Op vrijdag en zaterdag is de keuken tot 21u00 geopend.

Waarom geen badkleding in de sauna:

In de sauna is de temperatuur tussen de 50°C en de 100°C. Het effect van de sauna is zeer weldadig voor lichaam en geest.

Maar waarom gaan mensen eigenlijk naakt in een sauna? Ten eerste is het zeer heet in de sauna. Hierdoor is badkleding niet prettig omdat de stof erg heet kan worden. Ook kan je minder goed je warmte kwijt wanneer je badkleding aan hebt en kan het beklemmend aanvoelen. Een andere reden is dat badkleding onhygiënisch is. Doordat u zweet in de sauna, blijft het zweet in uw badkleding achter. Dat zweet komt eruit wanneer u bijvoorbeeld in het zwembad gaat. Dit is niet erg hygiënisch voor de andere saunabezoekers.

De eerste keer naar een sauna?

Een sauna nemen is een ontspanning dat u naakt ondergaat.

Het dragen van een badjas is echter verplicht in de rust- en lounge- ruimten.

Na het uitkleden is het belangrijk dat iedereen lekker schoon de sauna in gaat. Het wassen van het volledige lichaam inclusief de haren is dan ook verplicht. Na het douchen is het belangrijk om u goed af te drogen.

Vervolgens trekt u een badjas aan en loopt u naar het warme voetenbad. Het voetenbad is een voorbereiding op de warmte die gaat komen.

Hang uw badjas op voordat u de sauna ruimte binnen gaat, maar neem uw handdoek wel mee naar binnen! In de warmte van de sauna gaat u transpireren en zo vangt u uw zweet goed op in uw eigen handdoek.

Warme lucht stijgt. Kies voor de eerste keer altijd voor een bank onderaan. Ontdek zelf wat u als prettig ervaart. U kan altijd stijgen!

Probeer als volwassene tussen de 8 en 12 minuten in de warmte te vertoeven, maar mensen die goed tegen de warmte kunnen, mogen wel tot 20 minuten in de sauna blijven. Luisteren naar uw eigen lichaam is het allerbelangrijkste.

Na de warmte van de sauna is het noodzakelijk om uw lichaam rustig met koud water terug af te koelen. De beste methode is om met een koude waterslang vanaf de tenen richting het hart te koelen, daarna vanaf de vingers richting het hart, en dan het hoofd, de rug en de borst koelen. Tenslotte even onder de koude douche of een emmer koud water staan. Het onvoldoende koelen van het hoofd kan resulteren in hoofdpijn nadien.

Het is belangrijk om uw lichaam minimaal een kwartier rust te gunnen. Even ergens gezellig gaan zitten of ontspannen liggen. Pak een tijdschrift of boek en kom even tot uzelf.

Voldoende drinken en eten is belangrijk. U kunt rustig tot 300 tot wel 500 ml zweet zijn kwijt geraakt tijdens een saunaronde. Wees voorzichtig met alcohol als u de sauna nog in gaat.

Na uw rustperiode start uw tweede sauna- ronde. Douchen hoeft niet meer, u start weer met het warme voetbad. Daarnet voor de Finse sauna gekozen? Kies dan nu eens voor het stoombad.

Draai zoveel sauna- rondjes als u plezierig vindt. Uw lichaam geeft aan dat het genoeg is geweest. Dit ligt voor iedereen anders.

Vergeet niet dat het laatste rondje ook volledig afgemaakt wordt. Voordat u zich gaat aankleden, heeft u dus van uw rust genoten!

Indien u nog warm wilt douchen voor vertrek, spoelt u zich altijd ruim voldoende koud na. Dit voorkomt nazweten en een vermoeid gevoel.

Sauna moet verkwikkend werken en energie geven!

Aanbod:

Vanwaar Gautama:

Gautama Boeddha of Siddhartha Gautama Boeddha groeide zo'n 2500 jaar geleden op in India in een schitterend paleis.

Bij zijn geboorte voorspelde een wijs man dat Siddharta een groot heerser zou worden of een geestelijk leider. Omdat zijn vader wilde dat Siddharta hem zou opvolgen, schermde hij zijn zoon af van de buitenwereld.

Ondanks zijn luxe leven voelde Siddharta zich ongelukkig. Op een dag maakte hij, tegen de wil van zijn vader, een ritje buiten de paleismuren. Siddharta zag dat niet iedereen rijk was. Hij zag oude en zieke mensen. Hij schrok van al dat leed. Ook zag Siddharta een oude man in oranje kleren, hij leek gelukkig. Siddharta besloot ook zo te worden en op zoek te gaan naar het antwoord op het lijden in de wereld. Siddharta verliet zijn vader, vrouw en zoon.

Gekleed in een monninkspij reisde hij zes jaar rond en bracht zijn nachten door bij heilige leraren in de bossen. Siddharta mediteerde alleen maar, at weinig en werd heel erg mager. De antwoorden die hij zocht, vond hij niet.

Wanhopig verliet Siddharta het bos en ging naar de stad Bodh Gaya. Daar ging hij onder een boom zitten en mediteerde 49 dagen en nachten. Toen raakte hij verlicht. Hij besefte dat de mens lijdt, omdat hij nooit tevreden is met wat hij heeft.

Vanaf toen noemde hij zichzelf de boeddha, de Verlichte. Boeddha reisde daarna nog 45 jaar door India. Hij leidde het leven van een monnik en leerde mensen hoe ze gelukkig konden worden.

Op 80 jarige leefijd stierf hij. Na het overlijden van boeddha verpreidde het boeddhisme zich over Azië en later over de hele wereld. Hoewel hij niet als een god wordt aanbeden, zijn er wel talloze beelden van hem.

Plattegrond: